Annons

"Så mycket bättre" – som "att föda barn"

Inspelningen av "Så mycket bättre" pågår för fullt på pensionat Grå Gåsen på Gotland.
Tv • Publicerad 11 juni 2021
Thomas Stenström medverkar under hela inspelningen av "Så mycket bättre".
Thomas Stenström medverkar under hela inspelningen av "Så mycket bättre".Foto: Karl Melander/TT
Thomas Stenström, Daniel Adams-Ray, Moonica Mac, Meilssa Horn, Maxida Märek och Andreas Mattsson är några av artisterna som medverkar i årets "Så mycket bättre". Artister kommer och går under hela inspelningen, medan Melissa Horn och Thomas Stenström är med under hela säsongen.
Thomas Stenström, Daniel Adams-Ray, Moonica Mac, Meilssa Horn, Maxida Märek och Andreas Mattsson är några av artisterna som medverkar i årets "Så mycket bättre". Artister kommer och går under hela inspelningen, medan Melissa Horn och Thomas Stenström är med under hela säsongen.Foto: Karl Melander/TT
Maxida Märak under inspelningen av "Så mycket bättre".
Maxida Märak under inspelningen av "Så mycket bättre".Foto: Karl Melander/TT

Tillsammans med Melissa Horn är Thomas Stenström en konstant i den nya säsongen – de två är med under hela inspelningen, medan andra artister kommer, sjunger och går.

– Det är som att vi har haft olika klasser som man har skolavslutning med. Man kommer varandra nära väldigt fort och det blir öppenhjärtigt. Sedan drar den personen och det kommer någon ny, säger Thomas Stenström.

"Väger varje ord"

Annons

När TT besöker platsen är det inte en vanlig inspelningsdag, i stället kompletteras tidigare avsnitt. Artisterna strosar runt på gräsmattan i sommarvärmen, pratar i telefon och förbereder sig för intervjuer.

En vanlig dag börjar 07 och varar till 01, med aktiviteter, framträdanden och måltider. Under hela dagen har artisterna mikrofoner på sig.

– Att få en kamera upptryckt i nyllet när man äter frukost, det är ju jätteutmanande. Det är som att man väger varje ord, det tar typ fem gånger mer energi när man säger saker, konstaterar Thomas Stenström.

TT: Hur är det att få sin egen låt tolkad?

– Det är som att man har skrivit en låt ihop utan att ha setts. Mina låtar är skrivna ur ett personligt perspektiv. Det blir konstigt när jag skriver en låt om min lillebror och Cherrie sjunger den om sin pojkvän och gör den till sin asviktiga historia. Vi kanske inte hade vågat träffats i en studio innan men nu har man öppnat upp för att göra det, säger Thomas Stenström.

Artisten Maxida Märak beskriver låttolkningarna som "omtumlande" och liknar dem vid att föda barn.

– Man fattar inte den kärleken förrän man har barnet på sitt bröst. Lite så är det med det här, man förstår inte vad man ska uppleva förrän det slängs i ansiktet på en, säger hon.

Moonica Mac hade egentligen andra aktiviteter planerade för sommaren 2021 – men när produktionen ringde valde hon att strukturera om sitt schema. Efter sin tid på "Så mycket bättre"-pensionatet konstaterar hon att tiden känns annorlunda här.

– Det känns som att jag har varit här en vecka, fem minuter eller ett helt liv. Jag tror inte att man kan jämföra det med så mycket annat, det är en helt egen grej, säger hon.

Mycket känslor

Daniel Adams-Ray, som har varit på plats i Gotland i ungefär ett dygn när TT träffar honom, upplever sig omtumlad av att befinna sig mitt i programmet.

Annons

– Man blir väldigt hudlös, det är så mycket känslor. Det är lite konstigt, jag kan inte bara påstå att "Vad fantastiskt och vad roligt". Det gör någonting med en – även om alla upplevelser är positiva så är det lite konstigt.

Andreas Mattson slog igenom med indiebandet Popsicle under 90-talet. När han först fick frågan om att vara med i programmet var han lite ur balans.

– Jag hade corona när de ringde, jag var lite dimmig och sade bara "kan ni ringa mig igen?". När jag hade lagt på tänkte jag "var det 'Så ska det låta' eller 'Så mycket bättre'?". Det här känns mer som en plats för mig än "Så ska det låta".

– Det är som att någon har ordnat bästa lägret åt en med aktiviteter, man behöver inte tänka själv på vad man ska göra, knappt ens på vad man ska prata om, men på ett bra sätt, säger han.

Fakta: De medverkar i årets "Så mycket bättre"

Marie Nilsson-Lind

Moonica Mac

Jan "Harpo" Svensson

Daniel Adams-Ray

Melissa Horn

Thomas Stenström

Gustaf och Viktor Norén

Andreas Mattsson

Cherrie

Siw Malmkvist

Casper Janebrink

Peter Jöback

Maxida Märak

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons