Annons

Rockband använder hundar för att spåra covid

Musik • Publicerad 8 januari 2022
Hundar används numera för att spåra covid-smitta – även av rockband. Bilden är från Hundhjälpen i Fullerö, som tränar hundar i att hitta viruset. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Metallica, Tool och The Black Keys tar nya grepp för att förhindra att konserter ställs in. Enligt Rolling Stone använder rockbanden specialtränade covid-hundar som markerar när de hittar virussmittade personer.

Metallica använde sig av hundarna under sin jubileumsturné och Tool har hyrt in dem till turnéstarten i USA den 10 januari. Hundarna tillhör ett Ohio-baserat företag som för närvarande har tolv vovvar "anställda", mestadels schäfrar. Dessa har tränats att upptäcka spår av covid-19 hos människor, på bland annat händer, fötter och munskydd.

Annons

Hundarna får dofta på alla som rör sig i backstageområdet, inklusive bandmedlemmar och deras entourage.

– Hittills, ta i trä, har hundarna skött sitt jobb extremt väl, säger John Peets, från Metallicas managementbolag, till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons