Annons

Rix FM festival kommer tillbaka till Kalmar

Även i sommar får Kalmarborna besök av Rix FM festival. Precis som vanligt blir evenemanget en del av Kalmar Stadsfest som äger rum i augusti.
Konsertsommaren • Publicerad 18 april 2024
Rix FM festival kommer tillbaka till Kalmar i sommar. Bilden är från 2022.
Rix FM festival kommer tillbaka till Kalmar i sommar. Bilden är från 2022.Foto: SUVAD MRKONJIC

I fjol tog Rix FM festival med sig artister som Olivia Lobato, Nordman, Kiana och Smash into pieces i Kalmar. Det hela ledde till folkfest på Stortorget och nu står det klart att festivalen kommer tillbaka även i år.

– I år firar Rix FM festival 25 år. Det var ingen som trodde att turnén skulle bli en sådan succé när vi startade 2000, men efter 25 fantastiska år så är vi nu ett av Europas största radioevent, Anders Sjöland, marknadsdirektör på Viaplay Group Radio.

Annons

Datumet är satt till den 9 augusti vilket innebär att evenemanget återigen blir en del av Kalmar stadsfest.

Kalmar är en av totalt tolv städer som turnén stannar till i. Ännu har man inte gått ut med vilka artister som kommer att medverka.

Så skrev vi om förra årets Rix FM festival:

Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons