Annons

Riksteatern hyllar gemenskap med körsång

Musik • Publicerad 12 maj 2021
Sara Parkman och Hampus Norén gör musik om scenkonstens gemenskap. Arkivbild.
Sara Parkman och Hampus Norén gör musik om scenkonstens gemenskap. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter pandemins prövningar har Riksteatern skapat ett digitalt tillfälle för att hylla scenkonstens gemenskap – med körsång. En video visar "Vårvattenfloder", ett nyskrivet verk av Sara Parkman och Hampus Norén som beställdes av Riksteatern och initiativtagaren Joakim Rindå.

"Under det här 1,5 året av pandemi har vi ständigt behövt öva oss i och påminna oss om vad det är att vara i konst och kultur ihop. Att skapa 'Vårvattenfloder' är ett litet sådant försök som gör att vi orkar lite till, säger Sara Parkman och Hampus Norén i ett pressmeddelande.

Annons

Parkman och Norén har skapat flera föreställningar för Riksteatern, bland annat "Fäboland", "Sång till välfärden" och "Nationalparken".

Medverkar i videon gör också ungefär hundra medlemmar från Riksteaterns folkrörelse och anställda, som på separata platser sjunger och dansar till koreografen och dansaren Marvil Iglesias koreografi. Videon sprids i sociala medier.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons