Annons

Rekorddonation till British Museum

Konst • Publicerad 1 november 2020
En avbildning av den amerikanska flaggan, värd minst en miljon dollar, har donerats till British Museum i London.Foto: Matt Dunham/AP/TT

En avbildning av den amerikanska flaggan, värd minst en miljon dollar, har – bara dagar före det amerikanska presidentvalet– donerats till British Museum i London, skriver Guardian.

Bakom verket står den amerikanske konstnären Jasper Johns – och donationen är en av de mest värdefulla som någonsin skänkts till det brittiska museet.

Annons

"Flags 1" var en av höjdpunkterna under museets utställning "American dream – pop to the present" 2017 – och prydde då bland annat omslaget till utställningskatalogen.

"Det är ett vackert, komplext och tekniskt skickligt utfört verk. Nu har vi 16 fantastiska verk av Johns i vår samling, men det här är det visuellt sett mest unika", säger Catherine Daunt, curator för modern och samtida konst vid British Museum i en kommentar till donationen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons