Annons

Reklamfinansierad tjänst på gång hos Netflix

Netflix och Microsoft ska inleda ett samarbete. Avsikten: strömningsjätten ska i framtiden erbjuda en reklamfinansierad tjänst till sina kunder.
Tv • Publicerad 14 juli 2022
"Squid Game" har varit en av de mest populära tv-serierna på Netflix den senaste tiden. Arkivbild.
"Squid Game" har varit en av de mest populära tv-serierna på Netflix den senaste tiden. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Uppgifterna har cirkulerat en längre tid att Netflix förbereder för en något billigare prenumerationstjänst i utbyte mot att kunder ska få se reklam i anslutning till filmerna och tv-serierna.

Redan i april, i samband med företagets delårsrapport, lyfte företagsledningen själv frågan, detta efter en krisrapport där man för första gången på över tio år tappat abonnenter.

Annons

Enligt Netflix ska det reklamfinansierade alternativet nu bli ett fjärde till de tre som man redan erbjuder på den amerikanska marknaden.

Microsofts roll kommer vara att utveckla den plattform som ska användas av företag som vill annonsera via Netflix.

"Det är fortfarande väldigt tidigt och vi har mycket att gå igenom", kommenterar Greg Peters, operativ chef i företaget i ett pressmeddelande.

Förutom lanseringen av den nya tjänsten har Netflix sedan tidigare meddelat att man ska bli betydligt mera restriktivt gällande i vilken omfattning som kunderna ska kunna dela inloggningsuppgifter med varandra.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons