GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pumpaskulptur av Kusama spolades ut i havet

Konst • Publicerad 14 augusti 2021
Yaoyi Kusama är känd för sina monumentala konstverk, ofta prydda med prickar. Arkivbild.
Yaoyi Kusama är känd för sina monumentala konstverk, ofta prydda med prickar. Arkivbild.Foto: Kathy Willens/AP/TT

En monumental pumpaskulptur, prydd med den världsberömda konstnären Yayoi Kusamas karaktäristiska prickar, har förstörts i ett oväder i Japan. Enligt Der Spiegel spolades delar av konstverket ut till havs.

Konstverket har sedan 1994 stått längst ut på en pir på ön Naoshima, som är känd för sina många konstmuseer. När ön drabbades av en tyfon bröts det 1,8 meter höga och 2,4 meter breda konstverket i flera delar.

Det mesta av skulpturen har återfunnits, men några mindre bitar som spolats ut i havet har inte kunnat hittas.

Yayoi Kusama visades stort för den svenska publiken med en utställning på Moderna Museet i Stockholm 2016.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.