Annons

Proggband förbjuder SD från musikanvändning

Musik • Publicerad 7 augusti 2022
Sverigedemokraternas Mattias Karlsson får kritik för sin användning av en Euskefeurat-låt i en politisk video. Arkivbild.
Sverigedemokraternas Mattias Karlsson får kritik för sin användning av en Euskefeurat-låt i en politisk video. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Sverigedemokraten och riksdagsledamoten Mattias Karlsson använde proggbandet Euskefeurats låt "Länge har vi väntat" i en politisk video på Instagram. Nu slår bandmedlemmarna tillbaka, rapporterar P4 Norrbotten.

– Sverigedemokraterna står för allt vi inte står för, säger Euskefeuratmedlemmen Dan Engman till P4 Norrbotten.

Annons

Dan Engman berättar att han har skrivit till Mattias Karlsson att Euskefeurat förbjuder Sverigedemokraterna från att använda deras musik.

Euskefeurat är en progg- och folkrock-grupp som bildades i Piteå 1977. Flera av bandets texter kan klassas som vänsterpolitiska.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons