Annons

Pristagarna skildras i "Nobelporträtten"

Tv • Publicerad 5 december 2021
Abdulrazak Gurnah tilldelas Nobelpriset i litteratur 2021, och är en av dem som dyker upp i SVT:s satsning "Nobelveckan". Arkivbild.
Abdulrazak Gurnah tilldelas Nobelpriset i litteratur 2021, och är en av dem som dyker upp i SVT:s satsning "Nobelveckan". Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Personerna bakom Nobelprisen i litteratur, fred, ekonomi, fysik, kemi och medicin porträtteras i SVT.

SVT:s team har träffat samtliga elva pristagare och har fått följa med hem till dem och kikar bakom kulisserna i deras liv. I porträtten förklaras också det viktigaste om vad deras prisade bedrifter går ut på.

Annons

"Vi är så glada över pristagarnas generösa inställning till att dela med sig av sig själva. Det är roligt att SVT kan låta publiken möta pristagarna trots att ingen av dem kommer fysiskt till Sverige i år", säger Sharon Jåma, redaktör för porträttserien, i en kommentar.

Serien "Nobelporträtten" släpps i sin helhet på SVT Play den 5 december.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons