Annons

Priset för sämsta sexskildring ställs in

Litteratur • Publicerad 8 december 2020
Dåliga sexskildringar i litteraturen kommer inte att prisas i år. Arkivbild.
Dåliga sexskildringar i litteraturen kommer inte att prisas i år. Arkivbild.Foto: isabell Höjman/TT

Den brittiska tidskriften Literary Review meddelar att man i år inte kommer att utnämna den sämsta litterära sexskildringen. Priset Bad Sex in Fiction Award delades ut för första gången 1993 och tillkom för att avskräcka författare från att inkludera pinsamma sexscener i sina verk.

Men i år har man bestämt sig för att avstå, eftersom "allmänheten redan har upplevt så många dåliga saker". Tidskriftens redaktion skriver på sin webbplats att man inte avser att lägga sten på bördan och rikta uppmärksamheten mot dåliga sexskildringar.

Annons

I fjol delades priset mellan författarna Didier Decoin för hans "The office of gardens and ponds" och Henry Harvey för "Pax".

En talesperson för juryn uppger att det nästa år kan finnas ännu fler dåliga sexskildringar att välja bland, på grund av många författares tid i karantän. Både cybersex och sex som bryter mot coronarestriktionerna kommer att tas i beaktande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons