Annons

Prisad västerländsk samtidskonst i Teheran

Konst • Publicerad 11 augusti 2022
Besökare på Teherans museum för samtida konst, som nu visar upp prisade västerländska konstverk.Foto: Vahid Salemi/AP/TT

För första gången på flera decennier visas nu en rad kända västerländska konstverk på Teherans museum för samtida konst. Trots att Irans president Ebrahim Raisi har visat sitt ogillande av den västerländska kulturens inflytande i landet.

Konstverken innefattar allt från Marcel Duchamps genomskinliga verk “The large glass” eller "Bruden avklädd av sina ungkarlar, till och med" från 1915 – till Andy Warhols tryck av Mao Zedong.

– Att sätta upp en föreställning med ett sådant tema och sådana verk är ett djärvt drag som kräver mycket mod, säger Babak Bahari, 62, när han sett utställningen med 130 verk för fjärde gången sedan den öppnade i slutet av juni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons