Annons

"Pop Smoke sköts för Rolex"

Musik • Publicerad 9 maj 2021
Rapparen Pop Smoke sköts i en hyrd lägenhet i Los Angeles i februari 2020. Arkivbild.
Rapparen Pop Smoke sköts i en hyrd lägenhet i Los Angeles i februari 2020. Arkivbild.Foto: AP/TT

Rapparen Pop Smoke miste troligen livet på grund av sin diamantprydda Rolexklocka. Det hävdar en polis som under fredagen vittnade i rätten i Los Angeles, skriver The Wrap.

Pop Smoke sköts till döds i en hyrd lägenhet i Los Angeles i februari 2020. Enligt åtalet mot de fyra misstänkta var det den yngsta av dem, en 15-åring, som höll i vapnet. Tonåringen ska några månader senare ha erkänt dådet i ett samtal med en medfånge – ett samtal som spelades in.

Annons

Enligt åtalet var gänget framför allt ute efter rapparens dyrbara klocka och en guldkedja som han bar. När bråk uppstod sköts Pop Smoke med flera skott.

Pop Smoke, vars födelsenamn var Bashar Barakah Jackson, blev 20 år gammal. Han fick sitt genombrott 2019 med låtar som "Welcome to the party" och "Dior".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons