Annons

Pokémon-utvecklare gör samurajspel

Spel • Publicerad 10 maj 2023
Private Division samarbetar med Pokémon-utvecklarna Game Freak för att skapa ett samurajspel som går under projektnamnet Project Bloom. Pressbild.
Private Division samarbetar med Pokémon-utvecklarna Game Freak för att skapa ett samurajspel som går under projektnamnet Project Bloom. Pressbild.Foto: Private Division

Skaparna av Pokémonspelen, japanska Game Freak, ger sig efter 30 monsterspel i kast med ett helt nytt universum.

"Vi är jätteglada över att ha möjligheten att skapa ett nytt varumärke som är modigt och i en helt annan ton än det vi jobbat med tidigare", säger Game Freak-chefen Kota Furushima i ett pressmeddelande.

Annons

Game Freak samarbetar med Take Two-ägda utgivaren Private Division, som bland annat gett ut hyllade actionspelet "Hades" och actionrollspelet "The outer worlds".

Projektet är i sin linda och beräknas släppas först räkenskapsåret 2026, som slutar i mars det året. Det rör sig om ett actionäventyr som av en konceptbild att döma lär ha något med samurajer att göra.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons