Annons

Poeten och författaren Peter Curman död

Dödsfall • Publicerad 3 mars 2021
Kulturpersonligheten Peter Curman, i mitten, är död. På bilden syns även författarna Jan Myrdal och Lars Forssell. Arkivbild.
Kulturpersonligheten Peter Curman, i mitten, är död. På bilden syns även författarna Jan Myrdal och Lars Forssell. Arkivbild.Foto: Leif R Jansson/TT

Poeten och kulturpersonligheten Peter Curman är död, bekräftar hans hustru. Han blev 80 år gammal.

Peter Curman debuterade som diktare 1965 med samlingen "Obs! Viktigt!" och i mitten på 1960-talet var han även litteraturkritiker på Expressen. Han gav under åren ut ett tiotal diktsamlingar och var 1967 en av grundarna till den ideella organisationen Författarcentrum.

Annons

Under 1980-talet var Curman kulturchef på Stockholmstidningen och Aftonbladet. Mellan 1988 och 1995 var han ordförande för Sveriges författarförbund och var då bland annat med och kämpade för bibliotekens sak.

Mellan 1995 och 2006 var han ordförande för paraplyorganisationen Klys, Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons