Annons

Poesi möter symfoni i Berwaldhallen

Musik • Publicerad 8 juni 2021
En ny konsertföreställning för ungdomar, "Poetic (r) evolution", ska framföras i Berwaldhallen i höst. Arkivbild.
En ny konsertföreställning för ungdomar, "Poetic (r) evolution", ska framföras i Berwaldhallen i höst. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Spoken word, hiphop och r'n'b flätas samman med klassisk musik när Unga Klara-regissören och poeten Nachla Libre regisserar och dirigenten Jonas Nydesjö väljer ut och orkestrerar musiken i den nya konsertföreställningen "Poetic (R) evolution".

Musiken framförs av Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen och föreställningen riktar sig till högstadie- och gymnasieelever.

Annons

"I Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen är barnkonserterna en viktig del av verksamheten. Vi vill bidra till att den levande musiken är närvarande även i tonåringarnas liv. Tillsammans med Unga Klara kan vi presentera en konsert på ett genuint och inspirerande sätt. Därför känns samarbetet klockrent", säger Staffan Becker, konserthuschef i Berwaldhallen, i ett pressmeddelande.

"Poetic (r) evolution" framförs i Berwaldhallen 27 – 30 oktober.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons