Annons

Planer på fantasy-serie om aztekisk legend

Tv-serie • Publicerad 11 juli 2021
Wilmer Valderrama planerar en fantasy-serie som tar sig an en legend från aztekerriket, som bland annat fanns i nuvarande Mexiko. Arkivbild.
Wilmer Valderrama planerar en fantasy-serie som tar sig an en legend från aztekerriket, som bland annat fanns i nuvarande Mexiko. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Den grafiska romanen "Aztlàn" baseras på den aztekiska legenden om de fem solarna. Nu vill skådespelaren Wilmer Valderrama göra tv-serie av legenden.

Valderrama, som är mest känd från tv-serien "That 70's show", har köpt optionen till "Aztlàn" och vill omvandla den grafiska romanen till en tv-serie, där han själv blir exekutiv producent, skriver The Hollywood Reporter.

Annons

"Aztlàn" är skriven av Eduardo Ancer med illustrationer av Carlos Fabian Villa, och den beskrivs som "en storslagen mesoamerikansk fantasy", där kungligheter och krigare ska försöka rädda världen.

Den finansierades via en kickstarter-kampanj och släpptes först gången 2017 på Guadalajaras internationella bokmässa i Mexiko.

Valderramas produktionsbolag WV Entertainment står tidigare bakom de animerade filmerna "Dog Gone Trouble" och "Charming" på Netflix.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons