Annons

Petra Marklund återvänder till "Allsången"

Petra Marklund firar 20 år som artist med nya låten "Ocean of love" och en återkomst till Allsångsscenen.
— Jag är så himla glad att jag kan ha det här som jobb, säger Petra Marklund till TT.
Nöje • Publicerad 7 augusti 2023
Petra Marklunds musikkarriär fyller 20 år. Arkivbild.
Petra Marklunds musikkarriär fyller 20 år. Arkivbild.Foto: Gustaf Månsson/SvD/TT

Den 8 augusti uppträder Petra Marklund på "Allsång på Skansen", och att återvända till scenen känns som att komma hem för den före detta allsångsledaren.

— Det känns jättespännande! Det ska bli jättekul, det kommer att hända en massa roliga saker som vi håller på att förbereda, säger Petra Marklund.

Annons

— Jag har ju en relation till alla där, jag känner alla. Det var en väldigt häftig upplevelse, att vara programledare. Jag kommer alltid att minnas det som bland det modigaste jag har gjort.

Kvällen delar hon med bland andra Nordman och Naod, och även Darin som får en helt egen timme under kvällens "Allsångsscenen är din".

— Darin är så fruktansvärt bra, för det är så tydligt att han älskar det han gör och han kör sitt eget race. Han är en artist ut i fingerspetsarna, han är väldigt inspirerande, säger Petra Marklund.

Discohyllning till Pride

Förutom "Allsången" är hon högaktuell med årets officiella Pride-låt, "Ocean of love", som markerar ett musikaliskt återvändande för artisten. Det är en discohyllning till Pridepubliken – och hennes första låt på engelska på tio år.

— Den här låten handlar om att det finns så mycket kärlek där ute, och att vi alla har rätt att bli kära i vilka vi vill och få vara exakt den man känner att man är. Det är en låt som handlar om att få falla fritt i en euforisk kärlek.

September tillbaka

Petra Marklund presenterar låten både under sitt eget namn, och under sitt välkända alias September. Det kändes självklart, säger hon, nu när hennes karriär fyller 20 år.

— Mina 20 år är 10 år September och 10 år Petra, så det kändes som ett kul sätt att fira på.

Det ska inte dröja allt för lång tid innan fansen kan förvänta sig ny musik från Petra Marklund.

— Jag har skrivit en massa musik under lång tid nu, och jag har en massa roliga saker att göra framöver.

Fakta: Petra Marklund

Född 12 september 1984 i Stockholm, och skivdebuterade redan som 14-åring. Tidigare känd under artistnamnet September och har haft en framgångsrik internationell karriär med låtar som "La, La, La (Never give it up)" och "We can do it".

Har släppt albumen "Inferno", "Ensam inte stark", och "Frimärken" som Petra Marklund.

Var ledare för "Allsång på Skansen" 2014–2015.

Fakta: Artister på årets två sista "Allsång på Skansen"

Program 7, 8 augusti: Darin, Nordman, Naod.

Program 8, 15 augusti: Tommy Körberg och Helen Sjöholm, Victor Leksell, David Ritschard.

Programledare är Pernilla Wahlgren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons