Annons

Persbrandt blir muskelmonster i "Foundation"

Tv • Publicerad 1 februari 2022
Mikael Persbrandt gör en roll som krigsherre i den amerikanska tv-serien "Foundation". Arkivbild.
Mikael Persbrandt gör en roll som krigsherre i den amerikanska tv-serien "Foundation". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Sugen på att se Mikael Persbrandt som muskelmonster med ambitioner att ta över hela galaxen? I nästa säsong av science fiction-serien "Foundation" blir just detta verklighet.

I ett pressmeddelande från Apple TV+ bekräftas det att den svenske skådespelaren spelar rollfiguren The Warlord of Kalgan (ungefär krigsherren av Kalgan) i andra säsongen av "Foundation". Han ansluter till ett skådespelarteam med bland andra Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell och Leah Harvey.

Annons

"Foundation" bygger på Isaac Asimovs "Stiftelse"-serie, en rad berättelser som skrevs under 1940-talet och i början av 1950-talet lades samman till tre romaner. Den följer fyra individer som överskrider tid och rum i sin kamp för att rädda mänskligheten.

Kalgan är en fiktiv planet i Asimovs universum. Om Persbrandts roll framgår det också att denne besitter "kraftfulla psykiska förmågor" och drivs av hat i sina försök att ta herraväldet över galaxen. Något premiärdatum finns ännu inte, men serien tros börja sändas i slutet av 2022.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons