Annons

Pernilla Wahlgren: Det måste finnas svärta också

När "Wahlgrens värld" nu är tillbaka är det med en av familjens mest privata och svåra samtal någonsin.
Att inte bara visa den ljusa sidan av livet är en del av realityseriens hemlighet, tror Pernilla Wahlgren:
Tv • Publicerad 7 september 2022
Pernilla Wahlgren är tillbaka med den tolfte säsongen av realityserien "Wahlgrens värld".
Pernilla Wahlgren är tillbaka med den tolfte säsongen av realityserien "Wahlgrens värld".Foto: Claudio Bresciani/TT
"Jag är stolt över att vi har hållit på i så många år, och över att det är ett så genomarbetat program", säger Pernilla Wahlgren om "Wahlgrens värld".
"Jag är stolt över att vi har hållit på i så många år, och över att det är ett så genomarbetat program", säger Pernilla Wahlgren om "Wahlgrens värld".Foto: Claudio Bresciani / TT

I den nya säsongen av "Wahlgrens värld" får tittarna följa med när Pernilla Wahlgren flyttar ut ur det gröna huset på Lidingö utanför Stockholm, där hon och familjen har bott sedan serien började sändas 2016. De får också hänga med till hennes nya semesterhus i Marbella, följa bygget av hennes nya lyxhus på Lidingö, hänga med i arbetet med showen "Pernilla Wahlgren har hybris" och följa hennes relationer med vänner och familj.

Stolt

Kort sagt är det mesta som vanligt i serien, som nu går in på sin tolfte säsong. Och att tittarna fortsätter att att bänka sig framför programmet tror Pernilla Wahlgren har flera orsaker:

Annons

– Jag är stolt över att vi har hållit på i så många år, och över att det är ett så genomarbetat program. Att det har blivit så många säsonger är nog för att det är bjussigt och äkta och att vi är så filterlösa. Det finns en igenkänningsfaktor som kombineras med att man också får ta del av ett liv som alla kanske inte lever till vardags, säger hon.

Förra säsongen var den första utan Bianca Ingrosso, som hoppade av till följd av ett hektiskt schema och sin kommande, egna pratshow. Även om samtliga av Pernilla Wahlgrens fyra barn fortfarande återkommande dyker upp i "Wahlgrens värld" så oroades hon av avhoppet.

– Jag tänkte: "Kommer det att räcka med bara mig? Och kommer jag att orka?" Tidigare har jag fått lite lediga dagar när Bianca har filmats. Men jag hade inte fortsatt om jag inte hade känt att det skulle bli kul innehåll ändå. Och jag var rädd för att tittarsiffrorna skulle sjunka, men det har de inte gjort, säger hon.

Lite svärta

När den allra första säsongen av "Wahlgrens värld" spelades in hade Pernilla Wahlgren ingen tanke på att vara så pass öppen med de mer jobbiga delarna av vardagen som hon har varit. Snarare hade hon sett framför sig en lite mer tillrättalagd bild av hennes liv.

De återkommande bråken och tjafsen med Bianca Ingrosso tyckte hon till exempel först inte kunde visas.

– Men jag insåg att vi behövde göra det eftersom det var vår vardag. Och folk hörde av sig och sade att det var så skönt att det fanns andra mammor som bråkade med sina tonårsdöttrar. Då insåg jag att okej, det kanske är det här folk behöver. Det behövs lite svärta också, och det är inte så farligt att visa tårar och bråk, säger hon.

Privat samtal

Och svärta finns även i den här säsongen. För första gången visas en helt oklippt sekvens, filmad med gopro-kameror under en bilfärd.

– I samtalet är vi otroligt privata och pratar om Biancas bulimi, problematiken och sorgen kring den och hur hjälplös man känner sig som familjemedlem, säger Pernilla Wahlgren.

Hon var säker på att dottern aldrig skulle vilja synas i serien igen om scenen sändes. När familjen tittade på det aktuella avsnittet för att eventuellt godkänna det så stoppade sonen Benjamin Wahlgren uppspelningen. Pernilla Wahlgren var säker på att han skulle säga att det inte skulle kunna sändas.

– Men han sade att att det var det viktigaste vi någonsin har visat. Och Bianca kände likadant.

Fakta: "Wahlgrens värld"

Första säsongen hade premiär 2016.

Realityserien följer flera medlemmar ur familjen Wahlgren-Ingrosso, men sedan i våras främst Pernilla Wahlgren.

Säsong 12 har premiär den 15 september på Discovery+ och Kanal5.

Fakta: "Wahlgrens värld"

Ålder: 54.

Yrke: Artist och skådespelare.

Bakgrund i urval: Fick titelrollen i musikalen "Annie" som elvaåring och har sedan dess spelat i en lång rad musikaler och teateruppsättningar. Satte upp den egna scenshowen "Kort, glad och tacksam" 2019 och uppföljaren "Pernilla Wahlgren har hybris" hade premiär året därpå.

Släppte sitt självbetitlade debutalbum 1985 och kom på fjärde plats i Melodifestivalen med hiten "Piccadilly Cirkus" samma år.

Aktuell: Med en ny säsong av realityserien "Wahlgrens värld" samt i SVT-satsningen "Komiker utan gränser" i höst.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons