Annons

Pääbos böcker ställs ut på Nobelprismuseet

Kultur • Publicerad 6 februari 2023
Nobelpristagaren i fysiologi eller medicin Svante Pääbo överlämnar två uppslagsverk i naturvetenskap till Nobelprismuseet i december. Arkivbild.
Nobelpristagaren i fysiologi eller medicin Svante Pääbo överlämnar två uppslagsverk i naturvetenskap till Nobelprismuseet i december. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Under Nobelveckan i december överlämnade medicinpristagaren Svante Pääbo två naturvetenskapliga uppslagsverk till Nobelprismuseet i Gamla stan. Böckerna hade han fått av sin pappa och nu ställs de ut på museet.

"Min pappa Sune Bergström skänkte mig dessa två volymer 1971, när det verkade som jag för gott skulle lämna naturvetenskapen. Men så blev det inte", berättade Svante Pääbo i samband med överlämnandet i december enligt ett pressmeddelande.

Svante Pääbos pappa Sune Bergström tilldelades Nobelpriset i fysiologi eller medicin 1982. Fyrtio år senare, alltså i fjol, fick Svante Pääbo ta emot samma pris.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons