Annons

Oscarsakademin sammanträder om Will Smith

Film • Publicerad 6 april 2022
Will Smith kan möta konsekvenser efter Oscarsgalan. Arkivbild.
Will Smith kan möta konsekvenser efter Oscarsgalan. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Oscarsakademins styrelse sammanträder nu på fredag för att diskutera konsekvenserna av att Will Smith gav komikern Chris Rock en örfil på Oscarsgalan förra veckan, skriver Variety.

I ett brev till medlemmarna skriver akademins ordförande David Rubin att eftersom Will Smith har lämnat sin plats i Oscarsakademin så är en uteslutning inte längre möjlig. Däremot ska man diskutera eventuella konsekvenser.

Annons

"Det ligger i allas intresse att det här hanteras skyndsamt", skriver Rubin i brevet.

Mötet kommer att äga rum via Zoom. Man ska diskutera disciplinära åtgärder, eftersom Smith brutit mot akademiens uppförandekod, bland annat genom "olämplig fysisk kontakt" och "hotfullt beteende".

Dagen efter Oscarsgalan bad Will Smith om ursäkt till Chris Rock. Fyra dagar senare lämnade han Oscarsakademin.

"Jag svek akademins förtroende. Jag berövade andra nominerade och vinnare möjligheten att fira och bli hyllade för sitt extraordinära arbete", sade Smith i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons