Annons

Oscars sammanträder om Will Smith

Ska Will Smith bli av med sin Oscar? I dag träffas Oscarsakademins styrelse för att diskutera konsekvenserna av Will Smiths Oscars-chock i förra veckan.
Nöje • Publicerad 8 april 2022
Will Smith slår till Chris Rock på Oscarsgalan. Arkivbild.
Will Smith slår till Chris Rock på Oscarsgalan. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

I dag fredag sammanträder Oscarsakademins styrelse för att diskutera konsekvenserna av att Will Smith gav komikern Chris Rock en örfil på Oscarsgalan förra veckan. I ett brev till medlemmarna har akademins ordförande David Rubin skrivit att eftersom Will Smith redan självmant har lämnat sin plats i Oscarsakademin så är en uteslutning inte längre möjlig. Däremot ska man diskutera andra eventuella konsekvenser.

Mötet kommer att äga rum via Zoom och man kommer att diskutera disciplinära åtgärder eftersom Smith brutit mot akademiens uppförandekod, bland annat genom "olämplig fysisk kontakt" och "hotfullt beteende".

Annons

Dagen efter Oscarsgalan bad Will Smith om ursäkt till Chris Rock via ett inlägg på Instagram. Fyra dagar senare lämnade han Oscarsakademin.

"Jag svek akademins förtroende. Jag berövade andra nominerade och vinnare möjligheten att fira och bli hyllade för sitt extraordinära arbete", sade Smith i ett uttalande.

Det var när Chris Rock skämtade om Will Smiths fru Jada Pinkett Smith på Oscarsgalan som Will Smith stegade upp på scenen och gav honom en örfil. När Smith satte sig på sin plats igen skrek han: "Ta inte min frus namn i din jävla mun!". Senare under galan tog han emot en Oscar för sin roll i filmen "King Richard".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons