Annons

Öppet brev kräver stopp för trakasserier

Musik • Publicerad 10 maj 2021
Noel Clarke anklagades nyligen för sexuella ofredanden. Arkivbild.
Noel Clarke anklagades nyligen för sexuella ofredanden. Arkivbild.Foto: Joel Ryan

Efter anklagelserna mot den brittiska skådespelaren Noel Clarke kräver 800 personer från underhållningsbranschen nu förändringar. I ett öppet brev hävdar man att ofredanden och trakasserier mot kvinnor sker helt öppet under inspelningar, enligt Sky News.

Brevet har skrivits av frilansproducenten Meriel Beale, och undertecknats av människor i film- och tv-branschen. Brevet slår fast att många män inte förstår andra mäns "mikro-aggressioner", och man uppmanar fler män att reagera på missförhållandena. Man skriver också att Noel Clarke inte ens är det mest extrema fallet.

Annons

Noel Clarke anklagas för sexuella ofredanden, trakasserier och mobbning av 20 kvinnor. Bland annat ska han ha smygfilmat auditions på nakna scener, tafsat och hotat med att avskeda anställda mellan 2014 och 2019. Bafta, den brittiska film- och tv-akademin, drog in det pris skådespelaren mottog så sent som i april i år för ”enastående bidrag till brittisk film”.

Själv nekar Noel Clarke till anklagelserna, men har bett om ursäkt för sitt beteende.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons