Annons

Operapremiär ställdes in – sångare covid-sjuk

Opera • Publicerad 8 augusti 2021
Barockoperan "Agrippina" handlar om en makthungrig romersk kejsarinna. Efter att en av sångarna hade testats positivt för covid-19 ställdes premiären på Drottningsholms slottsteater in. Pressbild.
Barockoperan "Agrippina" handlar om en makthungrig romersk kejsarinna. Efter att en av sångarna hade testats positivt för covid-19 ställdes premiären på Drottningsholms slottsteater in. Pressbild.Foto: Markus Gårder

Premiären av operan "Agrippina" på Drottningsholms slottsteater i Stockholm ställdes på lördagskvällen in i sista stund. Det sedan en av sångarna hade testats positivt för covid-19.

"Agrippina", i regi av Staffan Valdemar Holm och med Ann Hallenberg i titelrollen, skulle ha satts upp på teatern förra sommaren men flyttades fram ett år på grund av pandemin. Årets repetitioner har säkerhetsanpassats med bland annat dagliga tester.

Nu ska teatern testa alla medverkande igen och sedan försöka få till extraföreställningar, rapporterar Kulturnytt i Sveriges Radio.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons