Annons

Omikron tvingar Broadway-musikal till paus

"Mrs Doubtfire" är den senaste i raden Broadway-föreställningar som tvingas till drastiska åtgärder efter smittspridningen av den nya covidvarianten omikron, skriver flera amerikanska medier.
Musikal • Publicerad 3 januari 2022
Rob McClure gör huvudrollen i "Mrs Doubtfire", som nu pausas.
Rob McClure gör huvudrollen i "Mrs Doubtfire", som nu pausas.Foto: Joan Marcus/AP/TT

Den senaste tiden har flera föreställningar av musikalen fått ställas in och situationen är ekonomiskt ohållbar, enligt producenten Kevin McCollum. Musikalen pausas därför i nio veckor.

"'Mrs Doubtfire' hade behövt stänga permanent om produktionen inte tar till drastiska och proaktiva åtgärder", säger han i ett pressutlåtande.

Annons

"Mrs Doubtfire" hade premiär på Broadway den 9 mars 2020, men bara tre dagar senare inleddes den 18 månader långa nedstängningen av musikalscenen i New York. Först den 21 oktober 2021 återupptogs musikalen.

Scenuppsättningen av filmen från 1993 regisseras av den flerfaldigt Tony-belönade Jerry Zaks. Huvudrollen görs av Rob McLure.

Spridningen av omikronvarianten är en tuff prövning för Broadway. I december tvingades fem musikaler stänga ned för gott, skriver Variety. Ytterligare ett flertal har tvingats ställa in föreställningar efter covidfall i ensemblen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons