Annons

Olivia Newton-John kan få statsbegravning

Film • Publicerad 9 augusti 2022
Skådespelaren och sångerskan Olivia Newton-John kan hedras med en statsbegravning i Australien. Arkivbild.
Skådespelaren och sångerskan Olivia Newton-John kan hedras med en statsbegravning i Australien. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Sångerskan och "Grease"-skådespelaren Olivia Newton-John gick bort under måndagen och hennes familj har nu erbjudits att hon kan hedras med en statsbegravning i Australien, skriver Daily Mail.

Olivia Newton-John är född i Storbritannien men uppvuxen i Australien. Statsbegravningar kan tilldelas australier som anses ha givit ett betydande bidrag till nationen. De ges oftast till premiärministrar och guvernörer, men kan i vissa fall ges till exempelvis artister, skådespelare och idrottare.

I helgen stod det klart att The Seekers-sångaren Judith Durham får en statsbegravning i den australienska delstaten Victoria.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons