Annons

Olika besked från Spotify om Airplay 2

De senaste dagarna har det kommit olika besked från Spotify om huruvida musiktjänstens IOS-app kommer att ge stöd för Airplay 2.
Teknik • Publicerad 8 augusti 2021
Spotify har de senaste dagarna gett motstridiga besked om musiktjänstens plan för Airplay 2. Arkivbild.
Spotify har de senaste dagarna gett motstridiga besked om musiktjänstens plan för Airplay 2. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Det var sajten Macrumors som uppmärksammade att en representant från Spotify i ett av företagets egna forum skrivit att de valt att pausa sina planer på att lägga till Airplay 2 till sin IOS-app, skriver Macworld.

Som anledning uppgavs kompabilitetsproblem gällande drivrutiner för ljud, och att Airplay 2 därför var "ett större projekt som vi inte kommer kunna göra färdigt inom den överskådliga framtiden".

Annons

Musikströmningsjätten backar nu från de uppgifterna i ett uttalande som The Verge tagit del av:

"Ett inlägg i ett av Spotifys forum innehöll ofullständig information gällande våra planer för Airplay 2. Spotify kommer att stödja Airplay 2 och vi jobbar på att göra det till verklighet."

På lördagen lade företaget även ut en uppdatering om läget i sitt forum:

"Vi ber om ursäkt för all förvirring vi har orsakat. För att klargöra: Spotify kommer att stödja Airplay 2".

Airplay 2 lanserades i maj 2018 som en del av operativsystemet IOS 11.4, skriver The Verge. Den innebär flera förbättringar av den ursprungliga Airplay, däribland snabbare buffring, ljud för flera rum och tillgång till rösttjänsten Siri.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons