Annons

Nytt pris vill att poeter bjuds på sprit

Litteratur • Publicerad 10 augusti 2021
Årets poesiförlag kommer att tilldelas en vandringspokal, skapad av Sara Mannheimer, som Örnen och Kråkan har fyllt med mörk rom. Pressbild.
Årets poesiförlag kommer att tilldelas en vandringspokal, skapad av Sara Mannheimer, som Örnen och Kråkan har fyllt med mörk rom. Pressbild.Foto: Onnox Pictures

Poesisajten Örnen och Kråkan vill uppmärksamma förlagen och instiftar därför ett pris till årets poesiförlag. Alla utgivare av svenskspråkig poesi kan komma ifråga för priset.

Författaren och glaskonstnären Sara Mannheimer har formgivit och tillverkat en bevingad vandringspokal, vilken i sin tur har fyllts med mörk rom som vinnarförlaget "förväntas traktera besökande poeter, översättare och andra poesiarbetare med under det år som de hyser pokalen", skriver Örnen och Kråkan i ett pressmeddelande.

Årets pristagare utses av en jury och offentliggörs fredagen den 10 september, vid invigningen av Poesimässan på Tranströmerbiblioteket i Stockholm. En intervju med ansvarig förläggare kommer under året att ligga uppe på Örnen och Kråkans sajt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons