Annons

Nytt initiativ för svarta filmmusik-skapare

Nöje • Publicerad 8 juli 2022
Jon Batiste, Trent Reznor och Atticus Ross vann bästa originalmusik på Oscarsgalan 2021. Arkivbild.
Jon Batiste, Trent Reznor och Atticus Ross vann bästa originalmusik på Oscarsgalan 2021. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Svarta brittiska filmmusik-kompositörer är underrepresenterade i film, menar medlemmar i Academy of Motion Picture Arts and Sciences, som står bakom Oscarsgalan. Därför startar man ett nytt initiativ, "Jonas Gwangwas initiativ för musikkomposition".

Jonas Gwangwa var sydafrikansk jazzmusiker och avled 2021.

Annons

"Initiativet syftar till att rätta till en obalans", säger Gary Yershon, Misan Sagay och Nainita Desai, som är brittiska medlemmar i akademin, i ett pressmeddelande.

Initiativet är till för brittiska svarta skapare, som har mer än tre års erfarenhet som musiker. Två utvalda musiker ska matchas med en kortfilmsskapare och få möjlighet att ljudsätta filmen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons