Annons

Nytt försök: "Harry Potter"-spel till mobilen

Det förra "Harry Potter"-spelet till mobiler lades nyss ned. Men för den trollerisugna kommer snart ett nytt alternativ.
Spel • Publicerad 11 februari 2022
I år görs ett nytt påkostat försök med ett mobilspel i Harry Potters universum. Pressbild.
I år görs ett nytt påkostat försök med ett mobilspel i Harry Potters universum. Pressbild.Foto: Warner Bros Games

Niantic hade hoppats på att kunna återupprepa succén med "Pokémon go" med "Harry Potter: Wizards unite". Så blev det inte, och i slutet av januari stängdes servrarna till mobilspelet som aldrig riktigt lyfte.

Nu görs i stället ett försök med "Harry Potter: Magic awakened", ett kortsamlingsspel utvecklat av kinesiska Netease, tillsammans med Warner Bros Games. Spelaren inleds med att man som ung häxa eller trollkarl får ett antagningsbesked från trollkarlsskolan Hogwarts. Förenklat går det sedan ut på att duellera mot andra spelare, med vissa rollspelsinslag.

Annons

Spelet släpptes i höstas i Kinas fastland, liksom i Hongkong, Macau och i Taiwan, och fick snabbt en mångmiljonpublik. Det uppges vara det bäst säljande nysläppet till mobil 2021. Harry Potter är populär i Kina, där böckerna enligt Kommunistpartiets ungdomsförbunds tidning Beijing qingnianbao sålt i över 200 miljoner exemplar, rapporterar flera medier.

Spelet släpps i övriga världen någon gång under året och kommer att vara gratis att spela, men med möjlighet till köp i spelet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons