Annons

Nystartad jazzfestival satsar på mångfald

Nöje • Publicerad 11 augusti 2021
Sabina Ddumba är en av dem som ska uppträda på nystartade jazzfestivalen Tryck i parken. Arkivbild.
Sabina Ddumba är en av dem som ska uppträda på nystartade jazzfestivalen Tryck i parken. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Organisationen Tryck anordnar en ny jazzfestival i Stockholm, tillsammans med Parkteatern. Förra året riktade de kritik mot Stockholm jazzfestival för att en överväldigande majoritet av de bokade artisterna var vita.

– Det var 137 akter och vi räknade till två svarta artister på en jazzfestival och vi tyckte att det var något som inte kändes riktigt rätt med det. Så då tänkte vi att vi gör en jazzfestival där vi visar på vilken mångfald det finns i Sverige, säger skådespelaren, artisten och initiativtagaren Anna Sise till Kulturnyheterna i SVT.

Festivalen, "Tryck i parken", hålls i Galärparken på Djurgården den 11 augusti. Medverkar gör bland andra Sharon Dyall, Sabina Ddumba, Daniela Rathana och Eric Bibb. Ambitionen är att projektet på sikt ska utvecklas till en flera dagar lång jazzfestival.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons