Annons

Nya "Witcher" och "Cyberpunk"-spel väntar

Spel • Publicerad 5 oktober 2022
Inte mindre än fem "The Witcher"-spel är under utveckling. Pressbild.
Inte mindre än fem "The Witcher"-spel är under utveckling. Pressbild.Foto: CD Project Red

CD Project Red fortsätter att satsa på sina två stora varumärken, fantasyserien "The Witcher" och sciencefiction-sagan "Cyberpunk 2077", vars första spel sålt i 20 miljoner exemplar, uppger bolaget i en presentation riktad mot investerare.

Inte mindre än fem "The Witcher"-spel är på gång, varav förproduktionsfasen inletts för två. Det rör sig dels om en trilogi med kodnamnet "Polaris", som ska släppas inom en sexårsperiod, dels om "Sirius", som leds av understudion Molasses Flood i Boston, som ska innehålla ett flerspelarläge. Den femte titeln ska vara fristående och utvecklas externt, och har arbetsnamnet "Canis Majoris".

Annons

Spelserien bygger på bokserien "Sagan om häxkarlen" av Andrzej Sapkowski, vilken också blivit tv-serie på Netflix.

Det polska bolaget ska starta en ny studio i Boston i USA vid sidan av Molasses, som tillsammans med den befintliga Vancouveravdelningen ska bilda en nordamerikansk division. Den ska fokusera på nästa "Cyberpunk" med arbetsnamnet "Orion".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons