Annons

Nya Marvelspel presenterade

Ett nytt spel med superhjältarna Black Panther och Captain America är under utveckling, avslöjar Disney vid en videopresentation med fokus på spel.
Spel • Publicerad 10 september 2022
En konceptbild ur det kommande Marvelspelet, som ännu inte fått någon titel. Pressbild.
En konceptbild ur det kommande Marvelspelet, som ännu inte fått någon titel. Pressbild.Foto: Skydance New Media

Fyra spelbara figurer, förutom de två nämnda även en amerikansk soldat och en spion för det fiktiva landet Wakanda, är med i titeln, som ännu inte fått något namn.

Spelet utspelas under andra världskriget och utvecklas av Skydance New Media, som leds av industriprofilen Amy Hennig, som var ansvarig för de första tre actionäventyrsspelen i "Uncharted"-serien.

Annons

"Pokémon Go"-Studion Niantic arbetar också med ett Marvelspel, fast till mobilen, som kallas "World of heroes". Spelarna kan skapa sin egen hjälte och ge sig ut i den riktiga världen. Studion arbetar som tidigare känt även med basketspelet "NBA all-world" och husdjurstiteln "Peridot".

Till Switch kommer nästa år en 2D-plattformare med Musse, Mimmi, Kalle Anka och Långben som kallas "Disney illusion island".

Det uppskjutna superhjältespelet "Marvel midnight suns", som innehåller kort, kommer den 2 december.

Från brittiska Bithell games, ledd av indieutvecklaren Mike Bithell, kommer ett berättelsedrivet detektivspel i "Trons" science fiction-universum som kommer att kallas "Tron identity". Studion ligger bland annat bakom licenstiteln "John Wick hex" och pusselspelet "Thomas was alone".

– Det är en hybrid, det är ett pusselspel som bygger på konversationer, som blandas upp med en visuell roman, säger Bithell om det nya spelet till IGN.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons