Annons

Nya i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award

Litteratur • Publicerad 10 juni 2021
Författaren och bibliotekarien Balsam Karam och forskaren Katarina Eriksson Barajas tillträder juryn för Astrid Lindgren Memorial Award den 1 juli. Pressbilder.
Författaren och bibliotekarien Balsam Karam och forskaren Katarina Eriksson Barajas tillträder juryn för Astrid Lindgren Memorial Award den 1 juli. Pressbilder.Foto: Carla Orrego Veliz och Linköpings universitet/Anna Nilsen

Kulturrådets styrelse har utsett författaren Balsam Karam, som även arbetar som bibliotekarie vid Rinkeby bibliotek, samt Katarina Eriksson Barajas, professor i pedagogik vid Linköpings universitet, till ledamöter i juryn för Astrid Lindgren Memorial Award.

"Det är en ynnest att få ingå i givande samtal om hur barnlitteratur kan se ut på olika platser i världen. Jag hoppas kunna bidra med mina språkkompetenser och perspektiv, inte minst från arbetet på biblioteket", säger Balsam Karam i ett pressmeddelande.

Annons

De båda tillträder den 1 juli och efterträder ledamöterna Mats Kempe och Maria Lassén-Seger.

Astrid Lindgren Memorial Award instiftades 2002 av Sveriges regering för att värna barnens rätt till bra berättelser. Prissumman på fem miljoner svenska kronor gör priset till världens största i sitt slag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons