Annons

Ny standup-klubb öppnar i Kalmar – kända komiker gästar

Den 2 mars är det premiär för Vallen comedy club – en helt ny standup-klubb i Kalmar. Under våren gästar flera kända komiker, och bakom spakarna står Adam Lindehoff Norbäcker på Teatervallen.
– Vi hoppas på högt i tak och att folk ska ha jätteroligt.
Humor • Publicerad 1 februari 2023 • Uppdaterad 2 mars 2023
Nisse Hallberg, Josefin Johansson och Robin Paulsson är tre av komikerna som gästar Vallen Comedy club i vår.
Nisse Hallberg, Josefin Johansson och Robin Paulsson är tre av komikerna som gästar Vallen Comedy club i vår.Foto: Montage, TT

Standup har länge varit en populär underhållningsform i Kalmar – men det har inte funnits någon klubb som regelbundet erbjuder den. Det vill Adam Lindehoff Norbäcker på Teatervallen ändra på. Nu startar han Vallen Comedy club där publiken bjuds in till en skrattfest sista torsdagen varje månad.

– Jag hör nästan alltid i efterhand om att någon komiker varit här, och det har känts lite spretigt. Nu gör vi ett försök att samla det, och om det slår väl ut kommer vi att fortsätta även i sommar och höst, berättar han.

Annons

Premiären äger rum den 2 mars – alltså inte den sista torsdagen i någon månad – och det beror på att februari är så kort, berättar Adam Lindehoff Norbäcker. Framöver kommer det dock vara sista torsdagen i månaden som gäller.

Först ut på klubben är Robin Paulsson, känd från bland annat talkshowen ”Robins” och publikfavoriten ”Fråga Lund” i SVT. Under våren gästas Teatervallen även av komikern och ”På spåret”-profilen Josefin Johansson, prisbelönade Nisse Hallberg och Fredrik Andersson som bland annat synts i programmet ”Släng dig i brunnen”.

– Vi på Teatervallen har varit väldigt duktiga med våra shower, som i huvudsak lockat en lite äldre publik. Nu kände vi att vi i första hand ville boka det yngre gardet och sikta in oss på en yngre målgrupp, säger Adam Lindehoff-Norbäcker.

Satsningen genomförs i samarbete med Erik Börén på Kronoberg komedi och biljetterna finns redan ute till försäljning.

– Jag är ett stort fan av Norra Brunn i Stockholm och älskar verkligen stämningen där. Förhoppningen är att skapa något liknande. Vi hoppas på högt i tak och att folk ska ha jätteroligt, säger Adam Lindehoff-Norbäcker.

Fakta

Vallen Comedy club – vårens datum

2 mars: Robin Paulsson + support (Tomas Kaminski och Gabriella Fäldt).

30 mars: Josefin Johansson + support (Josefin Sonck och Erik Axelsson).

27 april: Nisse Hallberg + support (Agnes Hirdwall och Evelyn Mok).

25 maj: Fredrik Andersson (två shower).

Läs mer – komikern Filip från Kalmar vill slå igenom på standupscenen:

Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons