Annons

Ny spelstudio öppnar i Stockholm

Nöje • Publicerad 5 december 2020
Avalanche studios, ett av Sveriges största spelföretag, får konkurrens. Arkivbild.
Avalanche studios, ett av Sveriges största spelföretag, får konkurrens. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Christofer Sundberg, en av grundarna bakom Avalanche Studios och en av skaparna av spelserien "Just cause", öppnar en ny spelstudio i Stockholm, Liquid Swords.

Sundberg avslöjade nyligen nyheten på Facebook, efter att ha tagit en paus från spelbranschen sedan Avalanche köptes upp av Nordisk Film (numera Nordisk Games).

Annons

"Det var en väldigt välbehövlig paus som har gett mig tid att tänka på vad jag verkligen vill skapa med en ny studio", säger Christofer Sandberg i ett inlägg på Liquid Swords Facebook sida.

Tanken med det nya företaget är att det ska skapa lättillgängliga actiontitlar med öppna spelvärldar och spektakulära upplevelser för spelarna. Målet är så kallade AAA-spel, vilket betyder de största spelen som kräver mest arbetskraft.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons