Annons

Ny dokumentär om Tony Hawk

Film • Publicerad 7 augusti 2021
Tony Hawk har lagt tävlandet på hyllan och försörjer sig i dag som uppvisningsåkare. Nu ska hans liv skildras i en dokumentärfilm. Arkivbild.
Tony Hawk har lagt tävlandet på hyllan och försörjer sig i dag som uppvisningsåkare. Nu ska hans liv skildras i en dokumentärfilm. Arkivbild.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Det amerikanska skateboardproffset Tony Hawks liv och gärning ska skildras i en ny dokumentärfilm.

Filmen, som ännu inte har någon titel, regisseras av fotografen Sam Jones och produceras av Mark och Jay Duplass. Enligt bröderna, som äger ett gemensamt produktionsbolag och står bakom indiefilmer som "The skeleton twin" och "Jeff, who lives at home", har man arbetat med projektet i flera år.

Annons

– Vi är golvade av den totala tillgång till sitt liv och sin fascinerande relation till sporten som Tony har gett oss, säger Mark Duplass i en intervju med Variety.

Tony Hawk började åka skateboard när han var 14 år gammal och blev snart en av världens mest framgångsrika skateboardåkare, med flera cupvinster i bagaget. Vid sidan av tävlandet, som han nu har lagt på hyllan, har han utvecklat ett gediget varumärke, med bland annat brädor, kläder och en tv-spelserie. Han har också dykt upp i gästroller i flera tv-serier, däribland "Simpsons" och "Jackass".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons