Annons

Ny dokumentär om Cornelis på bio i höst

Cornelis Vreeswijks liv och karriär fortsätter att fascinera. I höst kommer en ny dokumentär på bio om vispoeten i regi av Magnus Gertten.
Kultur • Publicerad 8 augusti 2023
Cornelis Vreeswijk 1966. I höst kommer en ny dokumentär om den folkkäre artisten.
Cornelis Vreeswijk 1966. I höst kommer en ny dokumentär om den folkkäre artisten.Foto: TT

Filmen "Somliga går med trasiga skor" får premiär den 17 november.

"Teamet bakom filmen har grävt fram massor av ovisade arkivfilmer och opublicerade intervjuer. Jag är också glad att vi kan presentera så många fina musikaliska ögonblick med Cornelis i filmen", säger Magnus Gertten i ett pressmeddelande.

Annons

Cornelis Vreeswijk avled 1987, 50 år gammal, och blev efter genombrottet på 1960-talet bland annat känd för sina tolkningar av Bellman och Taube förutom sitt egna material. Men hans karriär kantades också av missbruk och ekonomiska problem.

"Det är naturligtvis också en del av berättelsen. Det har varit viktigt för mig att göra en ärlig skildring, att visa både de stolta och de mindre stolta ögonblicken", säger Magnus Gertten.

Gertten har tidigare bland annat gjort en dokumentär om sångaren Björn Afzelius.

RÄTTAT: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om Vreeswijks födelsedag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons