Annons

Ny chef för Forum för levande historia

Kultur • Publicerad 7 juni 2022
Forum för levande historia är en myndighet i Stockholm som bland annat informerar om förintelsen. Arkivbild.
Forum för levande historia är en myndighet i Stockholm som bland annat informerar om förintelsen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Petra Mårselius utses till ny överintendent och chef för myndigheten Forum för levande historia av regeringen.

"Förintelsen får aldrig blekna i vårt kollektiva minne. Vi ska minnas och vi ska bekämpa antisemitism, antiziganism och rasism för kommande generationer. Med sin breda erfarenhet kommer Petra Mårselius kunna vidareutveckla Forum för levande historias angelägna arbete", säger kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) enligt ett pressmeddelande från regeringen.

Annons

Mårselius arbetar i dag vid justitiedepartementet som ämnesråd vid enheten för integration och arbetet mot segregation. Innan det ledde hon arbetet med Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism som hölls hösten 2021.

Petra Mårselius tillträder den 29 augusti 2022.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons