Annons

Norske "Arn"-skådespelaren död

Film • Publicerad 14 augusti 2021
Den norske skådespelaren Jørgen Langhelle är död. Arkivbild.
Den norske skådespelaren Jørgen Langhelle är död. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Den norske skådespelaren Jørgen Langhelle har avlidit, 55 år gammal.

– Det är med stor sorg vi har fått kännedom om hans alltför tidiga bortgång, säger Harald Singsaas Dal, som var Langhelles tidigare manager, till norska VG.

Annons

Langhelle spelade bland annat rollen som Simon Darre i Liv Ullmans film "Kristin Lavransdotter" från 1995. Han hade också en roll i Richard Hoberts film "Harrys döttrar" 2005.

Langhelle är även känd för rollen som Erik Jedvardsson i "Arn – tempelriddaren" och för rollen som Lars i nyversionen av sci-fi-skräckfilmen "The thing" från 2011.

Han har under sin karriär också gjort teaterroller och en rad norska tv-serier och filmer, och prisades för sin roll som Harald Gran i filmen "Tyven, tyven" från 2002. Samma år hade han även en roll i filmen "Jag är Dina".

– Han var en ytterst bra och stark skådespelare. Många är i sorg i filmbranschen i dag, säger Harald Singsaas Dal till VG.

Jørgen Langhelle avled natten till den 3 augusti i sitt hem.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons