Annons

Norsk Skarsgårdfilm blir Oscarsbidrag

Film • Publicerad 12 november 2020
Skådespelaren Stellan Skarsgård och regissören och manusförfattaren Maria Sødahl är aktuella med filmen ”Leva på hoppet”. Arkivbild.
Skådespelaren Stellan Skarsgård och regissören och manusförfattaren Maria Sødahl är aktuella med filmen ”Leva på hoppet”. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Filmen "Leva på hoppet", med Stellan Skarsgård och Andrea Bræin Hovig i huvudrollerna, blir Norges Oscarsbidrag. Filmen hade svensk biopremiär förra veckan och har även blivit nominerad till Europeiska filmakademins pris för bästa kvinnliga huvudroll samt bästa regi.

"Leva på hoppet" är regissören Maria Sødahls egen historia om när hon fick en cancerdiagnos och gavs tre veckor kvar att leva. Hon tillfrisknade dock och nu skildras historien i fiktiv form. I Norge har filmen titeln "Hopp" och regissören själv beskriver den som en kärlekshistoria där sjukdomsdiagnosen är motorn.

Den senaste norska filmen att komma med i det slutliga urvalet till Oscarsgalan var "Kon-Tiki" 2013.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons