Annons

Nick Cave avslutade fredagen i Slottsskogen

Nick Cave avslutade Way Out Wests andra dag inför ett stort publikhav.
Även Chance The Rapper och Jamie XX lyckades få med sig publiken i den soliga Slottsskogen.
Musik • Publicerad 13 augusti 2022
Nick Cave var inte rädd för att prata med publiken under sin spelning på Way Out West.
Nick Cave var inte rädd för att prata med publiken under sin spelning på Way Out West.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Chance The Rapper snålade inte med specialeffekterna under sin spelning på Way Out West.
Chance The Rapper snålade inte med specialeffekterna under sin spelning på Way Out West.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Jamie XX levererade ett dj-set under Way Out West.
Jamie XX levererade ett dj-set under Way Out West.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Nick Cave tar ett kliv ut mot publiken.
Nick Cave tar ett kliv ut mot publiken.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den andra Way Out West-dagen inleddes med en ursinnig kraft, när Frida Hyvönen kastade sig fram och tillbaka vid flygeln under Linnéscenens tältduk.

Den kritikerhyllade artisten från Robertsfors släppte under 2021 albumet "Dream of independence", men publiken fick även höra pärlor från såväl "Kvinnor och barn"-plattan från 2016 som "Silence is wild" från 2008.

Pyro och konfetti

Annons

Liksom på premiärdagen gassade solen över festivalområdet även under fredagen, och många besökare sökte sig till skuggan mellan spelningarna.

Ett av fredagens dragplåster var Chance The Rapper, som inte hade sparat in på specialeffekter, pyroteknik och konfetti. Kanske hade han också den mest hängivna publiken, som inför Flamingoscenen uppvisade en imponerade variation av danssteg inför Chicagorapparens hitkavalkad.

Själv studsade han intensivt runt på scenen, minst lika exalterad som sina fans, och ropade inte sällan sitt namn i mikrofonen.

Under fredagskvällen fyllde även låtskrivaren, producenten och The xx-medlemmen Jamie xx en av festivalens stora scener med ett dj-set.

Han stod ensam på scenen med enbart en dator och en discokula – men på led-skärmarna visades livefilmer från kameramän som var utplacerade i publikhavet, vilket gjorde att fansen kunde interagera i scenshowen på ett mer interaktiv sätt än vanligt.

Klev ut i publiken

Sist ut, när augustimörkret lagt sig över festivalområdet, klev Nick Cave and The Bad Seeds upp på Flamingoscenen, med en mastodontspelning på två timmar och 15 minuter.

Den 64-årige frontmannen hade, som vanligt, en intensiv publikkontakt med den främre delen av publiken som sedan timmar tillbaka bänkat sig på ett high five-avstånd från scenen.

Nick Cave levererade såväl intensiva jam-sessioner med både band och kör, som ensamma soloframträdanden vid flygeln, innan festivalens andra dag var över.

Fredagen i Göteborg bjöd även på framträdanden från den svenska låtskrivaren och artisten Léon, amerikanske konstpopparen Perfume Genius och syntgruppen Kite.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons