Annons

Netflix kritiserar Golden Globes

Netflix går till hård attack mot Golden Globe-galan och dess arrangör Hollywood Foreign Press Association.
Tv • Publicerad 8 maj 2021
Netflix vd Ted Sarandos är mycket missnöjd med Hollywood Foreign Press Association – så till den grad att han hotat med att stoppa allt samarbete. Arkivbild.
Netflix vd Ted Sarandos är mycket missnöjd med Hollywood Foreign Press Association – så till den grad att han hotat med att stoppa allt samarbete. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell /AP/TT

Enligt Hollywood Reporter har strömingsjättens vd Ted Sarandos i ett brev hotat med att stoppa allt samarbete med journalistorganisationen tills "mer meningsfulla förändringar" har gjorts av mångfalden bland medlemmarna och anklagelserna om korruption.

Brevet kommer efter att Hollywood Foreign Press Association gått ut och lovat att förändra organisationen, bland annat genom att utöka antalet medlemmar med 50 procent de närmaste 18 månaderna. Tidsplanen och det faktum att omkring tio procent av organisationens medlemmar sägs vara emot förändringarna fick dock Sarandon att reagera kraftfullt.

Annons

I februari konstaterade kampanjen #TimesUpGlobes att Hollywood Foreign Press Association, som består av 87 internationella journalister, inte har en enda svart medlem.

Netflix hade del i 42 nomineringar och 10 priser på den senaste Golden Globe-galan i Los Angeles i februari.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons