Annons

Neil Young stämmer Donald Trumps valkampanj

Musik • Publicerad 4 augusti 2020
Neil Young stämmer Donald Trumps valkampanjs för att ha spelat två av artistens låtar på ett valmöte. Arkivbild.
Neil Young stämmer Donald Trumps valkampanjs för att ha spelat två av artistens låtar på ett valmöte. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Neil Young har tidigare uttryckt sitt starka missnöje över att president Donald Trump spelar artistens låtar under sina valmöten. Nu tar Young det ett steg längre och stämmer den amerikanske presidentens valkampanj, skriver The Wrap.

Bakgrunden är att låtarna "Rockin in the free world" och "Devil's sidewalk" spelades på Donald Trumps valmöte i Tulsa i delstaten Oklahoma i juni.

Annons

I sin stämningsansökan hävdar Neil Young att Trumps valkampanj har begått ett upphovsrättsintrång, då de saknar rättigheter för att spela låtarna.

En rad andra artister och band, däribland Rolling Stones, Rihanna och Adele, har klagat över att deras musik utan medgivande spelas på presidentens valmöten inför höstens stundande presidentval.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons