Annons

Näthat och terror i andra deckaren med Selma Falck

Selma Falcks svärson blir mördad under bröllopet. Det leder henne rätt in i den norska dagspolitiken.
bokrecension • Publicerad 2 oktober 2020
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Anne Holt.
Anne Holt.Foto: Anna-Lena Ahlström
Spänning

Operation fosterland

Författare: Anne Holt

Förlag: Piratförlaget

Inledningen är helt kanon : Selma Falck vaknar naken, misshandlad och utan minne i ett brinnande hus mitt ute på Hardangervidda.

Tillbakablickar skildrar ett hemligt spel i Norges högsta politikerkretsar, där Anne Holt själv var justitieminister en gång. Näthatet frodas och den offentliga debatten är mördande både från vänster och höger. Vad händer om den demokratiska mitten skapar en egen terrororganisation? Om det funnits en sedan kriget?

”Selma Falck är desto roligare när hon löser mordet på sin svärson.”

Viktig samhällsfråga förstås, men den kan bli lite småseg. Selma Falck är desto roligare när hon löser mordet på sin svärson. Hon gjorde debut i Anne Holts deckare ”En grav för två”, har varit elitidrottare, jurist, och är rikskänd från Let’s dance. Hon har förskingrat, spelat bort hus och familj, är beroende av sockerfri läsk och har en ung kock som älskare. Hennes enda vän är en galen före detta uteliggare. Men trogna läsare lär hon få.

Inger MelinSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons