Annons

Musk vill sända fajt med Zuckerberg på X

Medier • Publicerad 7 augusti 2023
Metas vd Mark Zuckerberg (till vänster) och X-ägaren Elon Musk är två av världens rikaste män. Arkivbild.
Metas vd Mark Zuckerberg (till vänster) och X-ägaren Elon Musk är två av världens rikaste män. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez, Stephan Savoia/AP/TT

En eventuell kampsportsfajt mellan de amerikanska miljardärerna Mark Zuckerberg och Elon Musk skulle livesändas på plattformen X. Det skriver Musk i ett inlägg på plattformen som tidigare hette Twitter.

Zuckerberg, vd för Facebook-ägaren Meta, har svarat på sin konkurrerande sociala plattform Threads.

Annons

"Bör vi inte använda en mer pålitlig plattform som faktiskt kan samla in pengar till välgörenhet?", skriver Zuckerberg retfullt i sitt svar.

Musk, 52, som förra året köpte Twitter för 44 miljarder dollar, skrev i slutet av juni att han var redo för en "cage fight" mot den betydligt lättare och kortare Zuckerberg, 39.

Zuckerberg svarade "säg bara var", varpå Musk replikerade "Vegas oktagon". Det vill säga den åttakantiga buren i Las Vegas i Nevada där UFC arrangerar MMA-arrangemang.

Musks historia av att trolla på internet gör allvarshalten i hans utmaning svår att fastställa.

Zuckerberg har tränat och tävlat i brasiliansk jiu-jitsu.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons