Annons

Musikern Tom Wolgers är död

Tom Wolgers har avlidit. Han var en av medlemmarna i syntpopgruppen Lustans Lakejer och enligt frontfiguren Johan Kinde "en av de få kvarvarande excentrikerna".
Musik • Publicerad 5 november 2020
Tom Wolgers (i mitten, bredvid sångaren Johan Kinde) var en del av bandet Lustans Lakejer, här på en arkivbild från Melodifestivalen 2007.
Tom Wolgers (i mitten, bredvid sångaren Johan Kinde) var en del av bandet Lustans Lakejer, här på en arkivbild från Melodifestivalen 2007.Foto: Björn Olsson / TT

"Lustans Lakejer har idag nåtts av ett ofattbart tragiskt besked. Vår älskade broder Tom Wolgers har efter en tids sjukdom gått bort. Vi saknar just nu ord för att beskriva den sorg vi känner, men vi tror att Tom – var han nu än befinner sig – skulle uppskatta om ni ikväll spelade ert favoritstycke av hans verk och drack ett glas gott rött vin till hans ära. Major Tom 4-ever", skriver bandet på sin Facebook-sida och för TT bekräftar Johan Kinde dödsfallet.

– Jag har känt honom sedan jag var 17–18 år så jag känner en enorm saknad och sorg och tänker på hans flickvän och familj, säger Johan Kinde.

Annons

Han träffade Tom Wolgers senast i somras för en specialspelning på KB i Malmö och pratade med honom i telefon för någon månad sedan.

– Då var han glad och vid god vigör. Så det gick nog fort mot slutet. Han hade drabbats av cancer, men det var ingen av oss vänner som kände till det och jag vet faktiskt inte hur mycket han visste själv heller, säger Johan Kinde och fortsätter:

– Han var en underbar och varm människa. Det känns fint att veta att hans musik kommer att leva vidare.

Tom Wolgers spelade 1980–1981 i Lustans Lakejer men satsade senare på en karriär som fotomodell under några år. Därefter grundade han gruppen Mockba Music tillsammans med bland andra Johan Vävare och han har även spelat i duon Paris Bis med Irma Schultz.

Då och då uppträdde han med Johan Kinde i ett återförenat Lustans Lakejer.

– Vi höll på och spelade in en ny skiva med Lustans. Det jobbar vi vidare på, det hade han velat, säger Johan Kinde.

Tom Wolgers var son till skådespelaren Beppe Wolgers och Inger Domeij. Han sörjs av sin närmaste familj – styvfadern Alvar Domeij, brorsonen Erik Domeij och dennes mor Birgitta Domeij.

Wolgers blev 61 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons