Annons

Muse släpper tusen NFT-album

Musik • Publicerad 1 augusti 2022
Matt Bellamy från Muse på Lollapalooza i Chicago 2017. Bandet släpper sitt nya album som NFT.
Matt Bellamy från Muse på Lollapalooza i Chicago 2017. Bandet släpper sitt nya album som NFT.Foto: Rob Grabowski/Invision/AP

Det brittiska rockbandet Muse nionde album "Will of the people" släpps 26:e augusti och blir det första i sitt slag som kvalificeras för albumtopplistan i Storbritannien, skriver The Guardian.

Det är första gången sedan 2015 som ett nytt format lagts till på listan sedan strömmad musik började räknas till försäljningsstatistiken.

Annons

Storbritanniens officiella albumtopplista OCC – official charts company – har tillåtit NFT-album sedan några månader. Men detta är det första albumsläpp där säljaren, i detta fall "eko-vänliga" Serenade, godkänts som återförsäljare av den digitala produkten.

Albumet kommer endast att säljas i 1 000 unika exemplar världen över. Precis som med andra NFT:er kan verket säljas vidare på ett sätt där varje utbyte ger avkastning till upphovspersonen och i det här fallet skivbolaget. OCC har sagt att vidareförsäljning inte räknas som ett "nytt" köp på albumtopplistan.

NFT står för "non-fungible tokens" vilket är ett slags äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en blockkedja som hindrar att det digitala ägarcertifikatet kopieras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons