Annons

Mössen öppnar apotek i Lund

Konst • Publicerad 9 juli 2020
Miniatyrmakarna Anonymouse har öppnat ett musapotek i Lund.
Miniatyrmakarna Anonymouse har öppnat ett musapotek i Lund.Foto: Anonymouse
"Alla är välkomna – just nu erbjudande på svansolja" skriver Anonymouse i inlägget på Instagram.
"Alla är välkomna – just nu erbjudande på svansolja" skriver Anonymouse i inlägget på Instagram.Foto: Anonymouse
”Kom förbi om ni är i krokarna, men tänk på att hålla en svanslängds avstånd!” skriver Anonymouse.
”Kom förbi om ni är i krokarna, men tänk på att hålla en svanslängds avstånd!” skriver Anonymouse.Foto: Anonymouse
"Anonymouse har hemester i grannkommunen och besöker anrika apoteket Cikadan", skriver konstnärskollektivet på Instagram.
"Anonymouse har hemester i grannkommunen och besöker anrika apoteket Cikadan", skriver konstnärskollektivet på Instagram.Foto: Anonymouse

De hemlighetsfulla miniatyrmakarna i konstnärskollektivet Anonymouse har lämnat Malmö och begett sig på hemester till grannkommunen Lund, där man har öppnat ett mus-apotek, skriver konstnärskollektivet på Instagram.

"Alla är välkomna – just nu erbjudande på svansolja" skriver Anonymouse i inlägget.

Annons

Konstnärskollektivet uppmärksammades första gången med musrestaurangen "Il Topolino" och nötbutiken "Noix de vie", som dök upp på Bergsgatan i Malmö i december 2016. Därefter har de bland annat byggt en nöjespark, en tygaffär och en bensinstation i en bensindunk – allt i miniatyr.

På julaftonsnatten 2019 dök det också upp en liten restaurang och en andrahandsbutik för möss, det vill säga en andratassbutik, i centrala Malmö.

Och att även mössen hörsammat Folkhälsomyndighetens coronaråd denna sommar är uppenbart att döma av inläggen på Instagram.

”Kom förbi om ni är i krokarna, men tänk på att hålla en svanslängds avstånd!” skriver man.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons