Annons

Morricone hyllas av italiensk fotbollselit

Den italienska Serie A-fotbollen hyllar den nyligen bortgångne kompositören Enno Morricone genom att spela ett av hans mest kända verk vid inledningen till ligans matcher.
Musik • Publicerad 9 juli 2020
Den italienska Serie A-fotbollen hyllar Enno Morricone genom att spela ett av hans mest kända verk inför avspark i ligans matcher. Arkivbild.
Den italienska Serie A-fotbollen hyllar Enno Morricone genom att spela ett av hans mest kända verk inför avspark i ligans matcher. Arkivbild.Foto: Daniel Dal Zennaro/ANSA/AP/TT

Efter den italienske kompositörens bortgång den 6 juli har hyllningarna från såväl filmregissörer som landets premiärminister Giuseppe Conte strömmat in – och nu hyllas "maestro" även av den italienska fotbollseliten.

"Passionen för fotbollen"

Under veckan har matcherna i den högsta fotbollsdivisionen ackompanjerats av ett av Ennio Morricones mest kända verk – "Deborah's theme", vilket är ledmotivet från Sergio Leones maffiaepos "Once upon a time in America" från 1984, skriver organisationen på sin hemsida.

Annons

"Det här är en hyllning av en av Italiens största virtuoser, som under sitt liv aldrig glömde passionen för och närheten till fotbollen", skriver man på hemsidan.

Roma-supporter

Morricones verk har spelats på arenorna när spelarna gått ut på planen – och på så vis ersatt Serie A:s officiella musik som vanligtvis spelas vid inledningen till matcherna.

Ennio Morricone, som var född i Rom och bodde i staden under hela sitt liv, var också en trogen supporter av hemmalaget AS Roma. Under matchen mellan Roma och Parma under onsdagen, där Roma vann med 2-1, hyllades kompositören också genom att ett foto av honom visades på arenans videoskärmar tillsammans med texten, "tack, 'maestro'."

Ennio Morricone begravdes i veckan under en privat ceremoni i Rom. Utöver familjen var bara regissören Giuseppe Tornatore närvarande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons